TTD1-2 Bij Dutch Tactical School 06-06-21

TTD1-2 Bij Dutch Tactical School 06-06-21

TTD1-2 Bij Dutch Tactical School 06-06-21 (what’s in a date)

Op 6 juni hebben wij van Team Henk het 2e deel Van de TTD1 afgerond. Helaas was Maarten die dag ziek, dus we waren met z’n 3e in Almere.

We begonnen weer met alle zooi vanaf de parkeerplaats naar de safety zone te slepen. Gelukkig hadden we geleerd van de vorige keer, dus minder zooi, en in een keer goed lopen. Misschien is er toch nog een kans voor ons wat betreft kaartlezen ( Ik betwijfel het ). In de safety werd er eerst even en bakkie gedaan en de koekjes van Chiel’s dochter gegeten, waarvoor onze dank, ze waren erg lekker. Hierna werden de replica’s in orde gemaakt, accu’s erin en magazijnen vullen.

Toen dit klaar was verzamelden we bij de schietbaan en werd door Christiaan uitgelegd wat we gingen doen. Eerst werd de materie van de TTD1-1 nog even herhaald, waarna we weer mochten patrouille lopen en alles wat we geleerd hadden in praktijk brengen. Iedereen nam de verschillende rollen tijdens de patrouille weer op zich, en zo liepen we het veld door. Er werden weer verschillende velddiensttekens gegeven, en ik moet zeggen meestal ging het goed. Zo blijkt het maar weer, ook airsofters kan je iets leren.

Nadat we aan het einde van onze patrouille in een rondom verdediging lagen werd er door Christiaan en Robin uitgelegd wat goed ging, en wat minder goed ging. Christiaan begon hierna met de uitleg van het begrip Center Peel. Dit is een methode waarbij je als squad uit een gevaarlijke situatie kunt ontsnappen. De squad geeft surpressing fire, de point man roept Peel, wapen op safe, draait weg van zijn buddy zodat je hem niet sweept met je loop, tikt hem aan en rent langs je squad leden naar achteren tot je naast de laatste man zit, wapen van safe en je geeft weer surpressing fire af. Dit gaat zo door tot je op een veilige plaats zit. Dit werd door ons fanatiek geoefend, zo fanatiek zelfs dat Robin zei dat we eerst tot 5 moesten tellen voor we van onze plaats gingen. Ook mocht ik mijn buddy niet zo hard slaan, een tikje was genoeg. Bij deze dus mijn verontschuldiging voor blauwe plekken, ontwrichte schouders en meer van dat soort dingen.

Na de pauze, die we gezellig kletsend, voedzame maaltijd etend en icecoffee drinkend doorbrachten was het tijd voor de volgende les te weten schiethoudingen en magazijnwissel. We hebben de staande schiethouding, knielende schiethouding en de liggende schiethouding geoefend, wapen gericht houden op het doel, gesteund door je armen in een driehoek te houden, met je elleboog op de knie (knielend), of je elleboog in je zij (staand). Ook werd het gebruik van de verschillende soorten slings besproken.

Hierna werd het wisselen van de magazijnen geoefend, staand met het wapen in je gezichtsveld, wapen op safe,  lege magazijn eruit, in je dumppouche (of broekzak), volle magazijn uit je pouche, en op het gevoel insteken, wapen van safe en weer vuren. Een andere methode was waarbij je je volle magazijn uit je pouche haalde, wapen op safe, volle magazijn in je hand zodat deze een L vormde met het lege magazijn in je wapen, deze eruit haalde, volle magazijn er in, lege magazijn in je dumppouche, wapen van safe en weer vuren. Dit werd veel geoefend, want wij moesten binnen 15 seconden 2 schoten afgeven, wapen op safe, magazijnwissel, wapen van safe, 2 schoten afgeven, wapen op safe, magazijnwissel, wapen van safe en weer 2 schoten afgeven. Een derde manier was het wisselen van je magazijn terwijl je je wapen op het doel gericht hield. Ik kan je vertellen dat een H&K G3 daar niet het meest geschikte wapen voor is. Wat is dat ding dan zwaar. Gelukkig is dat op te lossen door de kolf onder je oksel te steken en dan een magazijnwissel te doen. Een vierde manier was het wisselen van het magazijn terwijl je op de grond lag. Vuur afgeven, wapen op safe, op de kant rollen waar je pouches NIET zijn, leeg magazijn verwijderen, in je dumppouche, vol magazijn uit je pouche, in je wapen steken, wapen van safe en schieten maar weer. Verschillende manieren werden uitgebreid geoefend tot het feilloos ging. Tenminste, dat was de bedoeling. Ook het wisselen van het pistoolmagazijn werd behandeld en geoefend.

Hierna werd nog het CONTACT FRONT drill geoefend, met als extra het veilig kunnen verlaten van de hotspot het zgn Rally links of Rally rechts. Je patrouille maakt contact, En  met Sprong, Overgenomen (Staat in mijn vorig verslag, type ik niet weer), tot we allemaal op baseline liggen op een plek waar we kunnen ontsnappen. Rally rechts, de meest links liggende buddy zet z’n wapen op safe, tikt de naast hem liggende buddy aan, en gaat door tot ie aan kan sluiten op rechts, en zo kan een squad een hotspot verlaten. Ook dit werd geoefend.

Na dit was de cursus afgelopen en wie nog wou kon nog de BOSS cursus doen. BOSS staat voor Basic Operator Safety Skills, het veilig omgaan met jouw airsoftapparaat.

Hierna gingen we naar de safety, zooi opruimen, werden de door ons behaalde patches ontvangen, en natuurlijk weer uitgebreid ouwehoeren.

Ik wil Christiaan en Robin bedanken voor hun tijd en geduld, en alle medecursisten voor een ontzettend mooie dag. Fred-a-Tank out