TeamHenk Airsoft

Gear

Naast de replica’s is er een grote hoeveelheid aanvullende uitrusting die u kunt aanschaffen om de sport nog beter te beoefenen of nog realistischer te maken.

OOGBESCHERMING!

Het allerbelangrijkste onderdeel van uw uitrusting is een bril die uw ogen beschermt tegen BB’s (biologisch afbreekbare projectielen). Ook bij kaartschieten of parcours, is een bril verplicht! Kies een bril die bij u past en die niet gevoelig is voor condens (m.n. van belang bij re-enactment). De bril dient minimaal te voldoen aan de EN166-F, ANSI z87.1, STANAG 2920 v50 of de 40296 norm.

UITRUSTING

Het kiezen van een passende uitrusting is deels een kwestie van smaak. In het algemeen is het bij de discipline re-enactment verstandig om goed beschermd de locatie te betreden. Denk daarbij aan stevig schoeisel, kniebeschermers of hoofdbescherming. Camouflage ook van belang om niet op te vallen voor de tegenstander.

Voor de discipline kaart- en parcoursschieten is een goede uitrusting essentieel. Denk hierbij aan een goed holster of een schietbril met andere kleur glazen.

In Nederland zijn er verschillende winkels waar aanvullende uitrusting te verkrijgen is. Denk daarbij aan legerdumps of informeer bij erkende wapenhandelaren.

Bron: Nabv