TeamHenk Airsoft

Airsoft Apparaten / Replica’s

Airsoftapparaten / Replica’s zijn er in veel verschillende soorten. In veel gevallen zijn de ontwerpen gebaseerd op bestaande wapens van vroeger en nu. Daarnaast is er onderscheid in de technische werking.

APPARATEN OP GAS

Bij dit soort apparaten kan er semi-automatisch of automatisch worden geschoten. Echter niet alle airsoftapparaten op gas zijn automatisch. Ook zijn er zogenaamde blow-backmodellen (GBB), die een achterwaartse druk geven waardoor het lijkt of u een echt wapen afvuurt. De meeste gasreplica’s moeten worden bijgevuld na ongeveer 60 schoten.

ELEKTRISCHE APPARATEN

Deze apparaten gebruiken een batterij die u zelf kunt opladen. Een kleine elektromotor drijft een vernuftig mechanisme aan waardoor er intern luchtdruk opbouwt, welke vrij komt bij het overhalen van de trekker. De hoeveelheid schoten die u kunt lossen met één batterij is veel hoger dan met gas en verschilt per batterij

SPRING GUNS

Dit is een airsoftapparaat dat elke keer voor ieder schot eerst handmatig moet worden overgehaald. Bij het overhalen van het apparaat spant een veer. Als deze veer losgelaten wordt met behulp van de trekker, veroorzaakt de veer luchtdruk die de BB (het biologisch afbreekbaar projectiel) uit de loop van apparaat blaast.

Bron: Nabv