Operation: Thin Ice 27-6-21

Operation: Thin Ice 27-6-21

Operation Thin Ice 27/6/21

Op zondag 27 juni was het weer zover, TeamHenk werd weer opgeroepen om de strijd aan te gaan met onze aartsvijanden Ares. Weer was het strijdtoneel in het Overijsselse Daarle, van vroeger uit altijd al een gevaarlijke en gewelddadige regio.

Nadat wij ons op onze vaste plek verzameld hadden en hadden begroet gingen wij in colonne richting de plaats waar Ares het laatst was gespot. Het terrein was afgesloten met een hek maar wij konden vlotjes doorrijden aangezien de bewakers ons al herkenden. Onze voertuigen werden bij elkaar geplaatst zodat wij een Base of Operations hadden.

Toen was het tijd om ons voor te bereiden, wapens gereed maken, uitrusting omhangen, magazijnen te laden en eten  en drinken in te pakken. Aangezien mijn vaste wapen, de G3 onderhoud nodig had na alle gevechten die wij met Ares de laatste tijd hadden gevoerd moest ik diep in mijn wapenkast duiken om een vervanger te vinden. Deze keer was dat een AK74U”Krinkov”die ik tijdens een vorige missie van een Russische soldaat gepikt had. Ik hoop dat deze Joeri weer veilig thuis is gekomen bij zijn vrouw Sletlada in Moskou.

Nadat wij door onze CO gebriefed waren was het tijd om het veld in te gaan. Als Deltasquad waren wij een samengesteld team met andere veteranen van deze strijd. Ons objective was om via de A-en B bunkers richting de vijandelijke base te gaan om daar de CO te ontvoeren en als dat niet lukte, onschadelijk te maken. Als bewijs dat dat gelukt was moesten wij zijn dogtag meenemen. Helaas had Ares tijd gehad om een linie te leggen op onze route waardoor onze aanval compleet vastliep. Hevige vuurgevechten waren het gevolg hiervan, en onze medics hadden het druk om iedereen te “medicen”. Regelmatig kwamen we elkaar in de respawn tegen. De hele ochtend liepen wij tegen deze linie aan en helaas konden wij deze niet doorbreken.

Tijdens de vuurpauze konden wij ons even terugtrekken op onze Base of Operations, waar we onze magazijnen konden bijvullen, eten maken en even onze tactiek konden bespreken en bij te schaven.

Toen na de middag de vuurgevechten weer oplaaiden werden wij door onze CO via Ho Chi Minh weer richting enemy base gestuurd, ook nu liepen wij weer vast tegen stevige tegenstand van Ares. Het lukte ons om het kerkje te bereiken waar wij voorwerpen vonden die nodig waren om een andere missie te voltooien. Toen wij probeerden om verder te trekken werden we door verdekt opgestelde schutters onder vuur genomen, en weer lagen we vast. Na een omtrekkende beweging van het team naast ons werden deze schutters weggeschoten waardoor wij verder konden trekken. Helaas werd ik net voor ik bij de enemy base was weggeschoten en weer kon ik de walk of shame doen richting de respawn.

Aan het einde van de middag probeerden we weer om via de A-en B kant verder te komen. Ons doel was al in zicht, tot bleek dat Tomasz, een bekende en gevaarlijke sniper zich bij Ares gevoegd had, en meteen vielen de eerste slachtoffers al, waaronder ik zelf.

Helaas konden wij deze keer onze doelen niet halen, aan onze inzet lag het niet, wij hebben fel en hard gevochten, maar het mocht niet baten.

In onze Base of Operations hebben we de dag nog door gepraat en eigenlijk nog ouwerwets staan ouwehoeren totdat het echt tijd was om naar huis te gaan.

Ik wil iedereen bij 3Division weer bedanken voor een zeer geslaagde dag, en de leden van  TeamHenk weer bedankt voor een mooie dag,

Fred-a-Tank out