TTD 1-1 bij Dutch Tactical School 23-05-21

TTD 1-1 bij Dutch Tactical School 23-05-21

Om onze skills zo goed mogelijk te houden gaan wij als TeamHenk regelmatig oefenen. Vorig jaar was dat een kaartleesoefening op onbekend terrein, zodat wij er altijd van verzekerd zijn dat wij onze doelen op tijd kunnen vinden. We zijn die dag in ieder geval wel thuis gekomen.

Zondag 23 mei hadden wij bij de Dutch Tactical School weer een cursus, te weten patrouille lopen en wat te doen als je de vijand treft tijdens een patrouille. Deze cursus werd gegeven op het veld van Gladiator Sport parks in Almere.

Zondagochtend werd de auto ingepakt, vrouw een kus gegeven en op weg naar Almere, waar ik om half 10 aan kwam. Chiel stond al te wachten en terwijl wij even stonden te kletsen kwamen Tim en Maarten ook aanrijden. TeamHenk was compleet. Nu bleek wel dat we bij 3Division in Daarle wel heel erg verwend zijn, daar kan je bij de auto alles in orde maken en dan het veld oplopen. Hier moesten we alles meeslepen naar de safety, die we dankzij onze cursus kaartlezen al de 3e keer vonden.

Op de safety werden de replica’s in orde gemaakt, gecheckt en ingeschoten, onze gear omgehangen waarna we koffie gingen drinken en de stroopwafels opaten. Christiaan begon uitleg te geven over wat er die dag zou gebeuren en er werden slimme vragen gesteld, meestal door anderen. De bedoeling was om een 5 mans patrouille te lopen via een kaart die we meekregen. Verschrikt keken we elkaar aan, zou de geschiedenis zich gaan herhalen?

Vol goede moed liepen wij het veld op, eerste man, die horizon laag waarneemt, gevolgd door de 2e man, die horizon hoog waarneemt, dan de commandant, die de linker, of rechterkant waarneemt, dan de voorlaatste man die de andere kant waarneemt gevolgd door de laatste man die zich regelmatig omdraait om de achterkant 180 graden waarneemt. Zo liepen wij met behulp van de kaart onze patrouille. Bij elke waypoint werd de rol gewijzigd zodat we allemaal een keertje elke rol vervuld hadden. Veldtekens werden geoefend, ging niet meteen goed maar langzamerhand werd onze patrouille toch gestructueerd, en het was leuk om te doen.

Tijdens de pauze konden we weer even bijkomen, eten, drinken, alles weer bijvullen en de ochtend even doorpraten.

Tijdens de middag werd de reactie/contactdrill uitgelegd en geoefend. Hierbij moesten we wanneer we een contact hadden een schieten, stap opzij doen, contact front roepen, bruggetje maken, schieten en een RAD roepen, contact front, 40 man, 5 meter bijvoorbeeld. Dit werd regelmatig herhaalt. Helaas had ik 2 dagen hiervoor mijn knie verdraait en die vond het op dat moment welletjes. Na overleg met Christiaan en Robin mocht ik de volgende oefeningen staand doen.

Hierna werd het verplaatsen naar een betere dekking onder vuur uitgelegd en geoefend, We liepen onze patrouille en werden dan onder vuur genomen, eerst de contactdrill uitvoeren, zorgen dat je buddy niet in jouw schootsveld lag, over je schouder kijken waar je naar toe kan, replica op safe, sprong roepen, opstaan, van je buddy wegdraaien zodat je niet met jouw loop in zijn richting gaat, binnen 3 seconden weer in dekking liggen en overgenomen roepen. Dit werd met 2 man en later met 3 man gedaan, net zolang dat alle 3 op een lijn met goede dekking en vuurlijn lag en dan riep je alle 3 baseline. Wanneer je sprong riep en je buddy had op dat moment net zijn magazijn leeg dan riep ie magazijn of vuursteun. Dan was het gezonder om even te wachten en vuurdekking te geven of jouw andere buddy nam dan vuurdekking over.

Om 4 uur was de training afgelopen en zijn we nog een beetje wezen klooien, men and their toys. Ook hebben we nog foto’s gemaakt die nog wel op onze site te zien zullen zijn. Na alle zooi weer te hebben opgeruimd en weer naar de auto’s gezeuld te hebben stonden we natuurlijk nog een hele tijd na te praten cq ouwehoeren. Zoals Chiel al zei:”laten we maar gaan rijden, anders staan we hier om 8 uur nog te ouwehoeren”. En gelijk had ie. Na een voorspoedige thuisrit waarbij ik door een donkere Ford werd gevolg was ik om half 8 thuis en moe maar voldaan werd de zooi opgeruimd, gedouched en in de stoel.

Ik wil Christiaan en Robin bedanken voor een ontzettend interessante dag waarbij weer veel heb geleerd, en natuurlijk Chiel, Maarten en Tim oftewel TeamHenk, het was weer hartstikke gezellig.

Fred-a-Tank out